TAIKINATASSUN TARINA

Taikinatassu on 2020 vuoden alussa perustettu yhden naisen yritys, pääasiassa sivutoiminimi toisen yritykseni ohessa. Minä, Nina, olen ammatiltani kokki, sekä olen työskennellyt erilaisen ruoan, asiakaspalvelun, anniskelun, pitopalvelun ja leivosten äärellä erilaisissa työtehtävissä lähes koko työ-urani ajan, yli 10 vuoden ajan. Ruoka on ollut intohimoni aina pikkutytöstä asti. Alunperin ammatikseni piti tulla laiva-tarjoilija ja siitä oli tarkoitus jatkaa opintoja joko ravintolapäälliköksi tai kotitalouden-opettajaksi. Kunnianhimon, osaamisen ja oppimisen halun vuoksi päädyin kokiksi ja ymmärsin, miten siinä työssä ja paineensiedossa ei kuka tahansa pärjäisikään.

 ”Ensimmäinen pikkutyttönä yksin salaa tekemäni kakku oli kai joku kuivakakku äidille äitienpäivä-aamuna, en muista kuinka vanha tuolloin olin. Kakku oli päällisin puolin täydellinen, mutta kun sitä leikkasi niin sisältä paljastuikin tulivuori! Äiti taisi vähän siitä suutahtaakin, mutta sen jälkeen tajusin, että vain tekemällä ja kokeilemalla oppii. Pian loihdinkin jo voileipäkakkuja ja mitä erikoisempia täytekakkuja perheen juhliin.”

Kakkuja ja leivonnaisia olen siis tehnyt aina, joskus enemmän, joskus vähemmän. Mitä haastavampi kakku, sitä iloisempi leipuri – jos näin voi sanoa! Sama pätee kudon sitten vaikka villasukkaa, aina pitää olla haastetta ja jotain uutta. Kakkuja tein ensin kotiin, sitten sukulaisille, ja pikkuhiljaa sana alkoi kiirimään ja tuttujen tutut ja oudotkin tulivat kysymään onnistuisiko, enkä koskaan kieltäytynyt.

 Monenlaisten sattumien summana; päätin jossain vaiheessa näiden vuosien aikana lähteä opiskelemaan toista ammattia ja niin minusta tuli myös eläintenhoitaja ja tuoreimpana tutkintona eläinten trimmaaja. Monen vuoden haikailun ja empimisen jälkeen halusin tehdä töitä itselleni ja 2019 joulukuussa jäinkin pois palkkatyöstä, sekä perustin yritykseni nimeltään Tassupyykki, joka on siis eläintarvikekauppa ja trimmauspalvelu, toimenkuvani on todella laaja ja yksikään työpäivä ei ole ollut samanlainen, haastetta riittää ja siitä minä pidän! 

Sanomattakin oli selvää, että en tahtonut leipomista lopettaa, ja olisi myös kiva jos sitä voisi vähän mainostaa. Hankkia luvat ja mahdollista lisätienestiä aloittelevana yrittäjä toisen yrityksen rinnalle, tukemaan toinen toistaan. Nyt kun molemmat yritykset on vielä ihan alkuvaiheessa pystyn hyvin vielä palvelemaan kummankin yrityksen asiakaskuntaa, arkipäivät pidän putiikkia ja trimmailen koiria ja illat/yöt sekä viikonloput leivon. Aika näyttää miten upeita kakkuja saan leipoa asiakkailleni, tai mitä muuta vielä keksinkään!

Näin syntyi Taikinatassu. Minulla on kaikki elintarvikehuoneistoksi vaadittavat luvat ja pätevyydet, tuotteet valmistan kotikeittiössämme. Valmistan juuri sinun arkeesi tai juhlaasi suussa sulavat suolaiset tai makeat kakut ja muut leivonnaiset ja mielelläni hoidan myös isommatkin pidot ruokineen kaikkineen! Kaikki asiakkaan makutoiveiden mukaisesti, myös erityisruokavaliot.

Aina kannattaa kysyä, olisiko kalenterissani tilaa!